Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

No jo, to víte... nůžky se rozevřely a tak není důchod, jako důchod... :-(

2 1
možnosti

Zrovna u důchodů se nůžky nerozevřely v podstatě vůbec. Rozdíl mezi člověkem, co celý život vydělával 10000 a 100000 není zrovna u důchodů nějak markantní. Ten první bude mít zhruba 10000 důchodu a ten druhý zhruba 18000. Kdo na tom asi tak bude hůř?

2 0
možnosti

No žiál je to skutočnosť lebo my tých geróntov penzýstýckých živíme z našich daněj, že sa majú ták ako sa nikému v tej šedívej hnusnej dobe totálíty anivá něsníválo. Veď také peniáze aký je trebárs ibá len priémerný dvóchodok tehdáj v tej dobe normálýzácije nik němál aj keď makál ako zbesilý.

A najhoršije je, že táto generácijá tých gerontóv tuná zubámi, nechtámi držála celé tjé roky ten preklátý totálýtný režím, vďaka ktorému zme v takom svrábe v akom zme a z ktorého sa stálo neviéme vybabráť.

A keby něbolo nás mladých ktorý zme tehdáj v tem 89 ́pozviédli hentén prápor slobody a demgrácýje, ktorý nesiéme vstriéc ščástnel budúcnosti, tak byzme tuná už dávno všeci pokapáli.

0 3
možnosti
Foto

Taky budete geront. My ostatni taky. A je fakt jedno, kdo nesl nebo nenesl henten prapor. Předpokládám, ze i vás nějací geronti dali na svět. .. dobře jim tak. Fakt jste se vyvedl.

0 0
možnosti
Foto

proč nesmysly? Je to psáno s nadhledem a humorem ikdyž téma je spíš smutné- jsou země kde důchodci skutečně nemají jiné starosti než kam si vyrazí na dovolenou zatímco u nás se jen pinožíme abychom vůbec přežili...máme se proto oběsit nebo si z toho dělat legraci? Já jsem pro to druhé...

5 0
možnosti

Nesmysl je například to, že utrácí tisíce za léky.

2 7
možnosti

Vida jak se dnešním uvědomělým hodí to prastaré "dědeček a babička, ujídají chlebíčka" aneb co byste chtěli, měli jste si nahrabat jako my.

KARMA a těm rozumprdům bych přál aby si zažili situaci nouze a museli být odkázáni na tu sociální síť, stát se to může skutečně každému.

10 0
možnosti

celkem trapne. kazdopadne jak si to zaridili, tak to mají. v produktivnim zivote se většina dost flákala, jak vi asi každý, kdo před sametem nekde pracoval a proti tomu, jake duchody dostavali jejich rodice, se nyní mají kralovsky.

3 13
možnosti
Foto

tohle si karmu rozhodně zasloužíR^:-)

3 1
možnosti

Rozhodně ne. Tolik nesmyslů v jednom blogu ? 8-o

0 6
možnosti

jestl inevědí c oroupama, doporučuji odčervit a zlepšit hygienu .o)))

1 0
možnosti

Autorce bych vzkázal, že momentálně máme celkem 3,5 milionu důchodců. Z toho 2,4 milionu starobních. Důchodový systém je momentálně každý rok ve ztrátě v průměru 50 mld. Kč. Do roku 2030 jich má být o půl milionu více a do roku 2050 o milion více. To vše při stálém množství obyvatel ČR. Tedy v roce 2050 tu budeme mít zhruba 4,5 milionu důchodců při pravděpodobně mírném poklesu obyvatel na 9,5 milionu. Tedy skoro polovina populace bude brát nějaký důchod. A na ně bude vydělávat zhruba 15 % veškeré ekonomicky aktivní populace. Z toho vám prostými výpočty vyjde, že buď bude celkové zdanění zhruba 90–95 % (protože něco spolyká i státní aparát a infrastruktura). Moc se na to těším. Tedy na to, až budu koukat někde od moře, jak se to tady mele.

2 2
možnosti

Chybí tam: „nebo se půjdou důchodci pást pod most.“

2 0
možnosti

Paní Píchová, psala jsem přece, že jsem asi z jiné planety. :-) Přečtěte si ještě jednou můj příspěvek a podívejte se na stránky MPSV, jak se důchod počítá. Doba péče o dítě se do 4 let věku započítává pokud se nepřekrývá s dalším dítětem, ošetřování dítěte a nemoc důchod nesníží, doba bude vy vyloučených dobách, stejně jako část doby z evidence na ÚP a bez vyměřovacího základu, výdělky se berou pro výpočet od roku 1986. Vaše záznamy na OSSZ nejsou možná proto, že je zaměstnavatel neodeslal. Pomůže OSSZ, která má k dispozici seznam archivů podniků a většina lidí je pak dohledá. Já nevěřím všemu, co slyším. Vaše sousedka byla asi nemocná tak, jako jsme nějakým způsobem všichni a na invalidní důchod neměla prostě nárok. Znám lidi, kteří dostali jen částečný, teď 1. a 2. stupeň, a nikdy již ani pracovat nešli, přestože mohli a měli. Pro výpočet starobního důchodu se počítá jen doba pobírání plného invalidního důchodu, po novu 3. stupeň. Teď nemá odpracované roky, nedostala starobní důchod, ale invalidní jí byl ponechán. Paní Ščurková, a z průměrného důchodu se starobní důchod nepočítá nikomu!!! To je blud, který se stále šíří mezi lidmi!!! Lidé co nemájí na jakýkoliv důchod nárok, dostávají většinou sociální dávky a možná i vyšší, než ten důchod. Myslím, že mé vysvětlení je stejně "házení hrachu na zeď". :-(

5 0
možnosti
Foto

Pan Bělobrádek věří v křesťanskou velkou rodinu a Statistickému úřadu. Proto ze státního rozpočtu rozdal náboženským společnostem miliardy, aby měl dobrý pocit z napravené historické křivdy spáchané reálným socialismem, který si dnešní důchodci nechali vnutit smlouvami z Mnichova, Postupimi a Jalty. Tak to mají za ně aspoň řešit jejich mladí. On už pro důchodce udělal co mohl.

10 3
možnosti
  • Počet článků 79
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4311x
Moderátorka, redaktorka a dabérka na volné noze. Taky máma čtyř nádherných dcer a šťastná milující a milovaná žena svého muže. Mám ráda lidi. Je úplně jedno jaké národnosti. Povinná výbava pro všechny: mozek a srdce. Od roku 1996 jsem aktivně působila v

TV Dakr Most, Rádio Kiss 98 Praha, ČRo Region, Oldies Rádio Praha a ČRo Regina Praha.

Dobrý anděl  https://www.dobryandel.cz/profil-dobreho-andela/?da=Qmi0b

audio kniha Ann Petersové Cheri - zázrak z ulice, Gutta z Bubnu

e-book Přiměřeně laskavé příběhy, Deset tváří ženy Sherry Rose, Moje puberta na draka, Pohádky z naší zahrádky

Knihy: Moje dětství na draka, Moje puberta na draka, Deset tváří ženy Sherry Rose, Pohádky z naší zahrádky, Přiměřeně laskavé příběhy

Můj web: http://www.sarka-rosova-vanova.cz

 

Seznam rubrik