Šárka Rosová Váňová

Tenerife – ostrov věčného jara

3. 09. 2016 22:24:41
Chcete se nechat hýčkat luxusem a mít pocit, že těch pár dnů, které přijíždíte prožít je jen výhradně o vás? Milujete nevšední a cizokrajné destinace? Pak opravdu přicházíte na to správné místo.

V té chvíli můžete jen rozkošnicky přimhouřit oči a poddat se tomu nádherně línému tempu života kolem vás.

Ostrov věčného jara, je tím správným synonymem pro exotický Tenerife. Nad ním se majestátně klene nejvyšší hora Španělska, Pico del Tide. V zimních měsících můžete užasle sledovat její zasněžený vrcholek a přitom si nohy smáčet v oceánu, jehož teplota je během celého roku stálá a velmi příjemná. Celý rok vás tento ostrov nenechá na pochybách o stálosti svého podnebí. Snad jen písečná bouře Kalima občas, tak dvakrát do roka připomene, že nic na světě, ani počasí není ideální. Několik dní tehdy vane horký vítr ze Sahary.

Určitou výsadou je být členem společenství RCI a vlastnit podíl na jednom z jeho exkluzívních apartmánů, které poskytuje svým klientům. Návštěvní program Ambassador navíc umožňuje pozvat do této luxusní destinace i vaše přátele. S nimi sdílené zážitky, zvláště pokud se máte opravdu rádi, budou tak pro vás společně nezapomenutelné. Právě v tyto dny tady odpočívám, snažím se načerpat nové síly a posílám vám hezké pozdravy.

V létě tady panují průměrné teploty mezi 24 a 30 °C, v zimě 18 a 27 °C ve stínu. Sever ostrova je vlahý a šťavnatý o poznání více než prosluněný jih. Od něj oprávněně, můžete očekávat ty pravé vodní radovánky a klidnou oázu hotelových komplexů a apartmánů. Tady na vás čeká průzračná voda bazénů, které nemusíte opouštět ani ve chvílích, kdy dostanete neodbytnou chuť svlažit své vyprahlé rty Piňa Coladou nebo jiným výtečným chlazeným drinkem. Jejich konzumace je možná přímo z baru v bazénu.

Návštěva proslulého Loro parku, patří k vrcholným zážitkům pobytu na Tenerife a nikdy neomrzí. Delfíní show stíhá jedna vodní atrakce za druhou a z úžasu nevycházejí nejen děti, ale i dospělí. Už jakmile vstoupíte do tohoto tropického ráje, obejme vás neskutečně pestrá flóra. Nepřestanou vás udivovat květy nádherných ibišků a zcela jistě vás okouzlí květ "papouščí květiny" strelicie, jeden ze symbolů ostrova.

Na ostrovech je velmi úrodná vulkanická půda, najdete tady rozmanitou subtropickou i středomořskou vegetaci. Na každém kroku tady narazíte na banánovníky obtěžkané svými plody, které ochutnáte, ale pouze tady. Jejich vývoz je zakázán pro jejich drobný vzrůst. Večery patří, jak jinak, než zábavě a odpočinku. O vaši přízeň tak stojí pianista, který jen tak letmo preluduje světoznámé hity, dvojice, která žongluje, tančí a zpívá. A na vás už jen je, kterou značku výtečného vína si dáte a co zajímavého si vyberete ze skvostného menu.

Pak už jen můžete líně vnořit prsty do písku na pobřeží, který má barvu lávy a nechat se unášet příjemnou představou, že život je o dobrém jídle, pití a milování. Všechno další je v tu chvíli podružné a nemá hlubšího významu...

Autor: Šárka Rosová Váňová | karma: 19.41 | přečteno: 760 ×
Poslední články autora