Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J51a78n 67R52i78c31h69t56e89r

10. 1. 2017 11:15

Sousloví "americká výchova" popírá samo sebe. Buď americká, nebo výchova.

3 1
možnosti
Foto

pozorovat o dovolené v Itálii tamní způsob vychovy je taky zajímavé;-D

a hlavně na nervy8-o

2 0
možnosti
Foto

Děti mají někdy rozum na zadku - to je hezky vyjádřeno, neznám. A souhlasím.

15 0
možnosti
VN

Jednou jsem jel na lodi z Barcelony do Tangeru. Bylo zajímavé sledovat chování ostatních cestujících a jejich dětí. Zajímavé to bylo z toho důvodu , že na té lodi se nacházely všechny možné národnosti od Američanů přes Angličany , Španěle , Francouze , Marokánce , nejrůznější lidi ze Skandinávie až po Rusy. Nejlépe své děti měli vychované Rusové a Marokánci. Nejhůře Amíci ...

Jednou jsem navštívil i aquapark v Erdingu u Mnichova a musel jsem konstatovat , zlaté české děti. Tolik řevu jsem neslyšel ani v žádné zoologické zahradě. Bohužel ta americká výchova v západní Evropě zakořenila.My máme to štěstí , že jsme se vyvíjeli trochu jinak. Nevychované děti...i to je symbol úpadku západního světa.

33 2
možnosti
Foto

Děkuji vám Viktore, za kultivovaný a přínosný příspěvek. Máte v mnohém pravdu.

1 0
možnosti
VS

Asi obchodník:-D Jak víte, že to byli jedináčci? Jak víte, že to fotila na facebook?

Ne, nezastávám se těch spratků a maminek, ale půlku historky jste si vymyslela. Druhá bude zřejmě pravda pravdoucí..

3 18
možnosti
Foto

Vendulo, takové ty elektronické přístroje mají poměrně velký display. A když lidé sedí sotva metr od sebe u kavarenskych stolků a nejsou úplně slepí, prostě vidí...

2 0
možnosti
HL

Svého syna jsem nemlátila a nemyslím si, že to bylo potřeba! Naopak se choval a vždy chová velmi slušně. Od malička je nutné vštěpovat dětem slušné chování, učit je prosit, děkovat, pomáhat. Je ale mnoho lepších způsobů, jak dosáhnout výsledku, než fyzickým násilím. Inteligentní člověk na to jde chytře;-)

Zkuste mrknout na např. na nevýchova.cz. Není to o tom, že děti se nemají vychovávat, ale že to jde dělat tak, aby byli všichni spokojení, děti i rodiče, a obešlo se to bez zbytečného křiku a násilí.

4 2
možnosti
Foto

Ono "mlácení" je velmi široký pojem. Jedná trefná na zadek mnohdy stačí a nikoho nezabila. Ale dítě je každé jiné. Mám čtyři věřím, ze dobře vychované a to je asi ta nejlepší příručka.

13 1
možnosti
EH

Podle mě to není výchova (ani americká), ale rezignace. Malé děti se pořád dožadují pozornosti: "mamííí, tatííí" a tito si vybudují imunitu a potomky ignorují. Což chápu, že chtějí mít chvilku pro sebe. Jenže už si neuvědomí, jak rozjívený potomek leze na nervy dalším lidem, kteří tu imunitu na dětský řev nemají.

Je tu taky neochota být za ty špatné. Starší generace se tak nechovaly, protože byly neustále usměrňováni a rodiče nebyli jenom hodní kamarádi, ale občas i nenáviděný teror.

16 1
možnosti
TZ

T35o38m40á81š 90Z33m34e79k

9. 1. 2017 14:17

tak si to dite nemaji porizovat, kdyz si vytvori imunitu. To neni omluva ani vymluva, jen alibisticky kec

9 4
možnosti
MN

To není jen americká výchova, ve Švédsku zažijete to samé. A tak nám vyrůstá generace bezohledných egoistů, pro které neplatí etika, někdy ani ne zákony. Platí "Já si můžu SVOBODNĚ dělat co chci". A už neplatí, že projevy osobní svobody končí tam, kde narušují svobody a práva druhéno. Rv

51 0
možnosti
KS

Řekl bych, že ta "svobodná výchova" se na Západě aplikuje už několik desetiletí.

Logicky předpokládám tedy že se to projevuje:

1. lidé tam jsou méně morální, protože nebyli v dětství zavčasu usměrněni "českou výchovnou". Proto se typicky na Západě strašně moc krade. Naopak Češi jsou pověstní svojí poctivostí.

2.Vypůjčím si citaci od autorky: "...pak takový Honzík bude někde třeba šéfem. Nebo prezidentem... Už předem lituji podřízené..."

Proto jsou obecně šéfové na Západě nelidské zrůdy. Naopak čeští manažeři jsou pověstní svojí extrémní slušností a respektem k podřízeným.

8 5
možnosti
JS

Dostat po zadku měla především matka. Dítě se chová tak jak mu to rodiče dovolí a jak se mu věnují.!!

24 1
možnosti
VM

Souhlasím s volností při výchově. jenomže to plně platí pouze ve společnosti, kde je dítě neustále v kontaktu s rodiči a vrstevníky, tedy dnes už snad jen u nějakých indiánských kmenů utržených od kultury. V okamžiku, kdy má dítě naprostou volnost a je vůči němu vyvíjena maximální tolerance, avšak o výchovu se stará systém, hry, vychovatelky, televize atd., pak nastává závažný problém. Ten človíček se totiž nevyvíjel individuálně, ale byl formován systémem.

1 1
možnosti
PS

Žádný systém nevychovává. Jsou vychovatelé - rodiče, škola, okolí. Ti žijí v systému, který buďto rodinu jako základ státu podporuje anebo nikoliv. Podle toho to u nás vypadá.

Všichnina jednom jevišti velikého světa stojíme, a cokoliv se tu koná,všech se týče.“ » J.A.Komenský.

1 1
možnosti
  • Počet článků 79
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4311x
Moderátorka, redaktorka a dabérka na volné noze. Taky máma čtyř nádherných dcer a šťastná milující a milovaná žena svého muže. Mám ráda lidi. Je úplně jedno jaké národnosti. Povinná výbava pro všechny: mozek a srdce. Od roku 1996 jsem aktivně působila v

TV Dakr Most, Rádio Kiss 98 Praha, ČRo Region, Oldies Rádio Praha a ČRo Regina Praha.

Dobrý anděl  https://www.dobryandel.cz/profil-dobreho-andela/?da=Qmi0b

audio kniha Ann Petersové Cheri - zázrak z ulice, Gutta z Bubnu

e-book Přiměřeně laskavé příběhy, Deset tváří ženy Sherry Rose, Moje puberta na draka, Pohádky z naší zahrádky

Knihy: Moje dětství na draka, Moje puberta na draka, Deset tváří ženy Sherry Rose, Pohádky z naší zahrádky, Přiměřeně laskavé příběhy

Můj web: http://www.sarka-rosova-vanova.cz

 

Seznam rubrik