Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Naprosto souhlasím. Mám děti ráda a je mi jich líto, protože to jejich zlobení je často jen zoufalá snaha vzbudit pozornost. Jejich matkám (a někdy i otcům) mezi sebou říkáme biopindy, protože stále řeší nějaké eko a bio a raw a mezi tím jejich spratci likvidují okolí.

2 0
možnosti

Nedávno jsem se chytla s kolegyní, nyní PROFESIONÁLNÍ ;-) matkou dvou zmetků. Měla velký problém, že u nich ve městě není kavárna pro matky s dětmi a že v těch, co tam jsou, se na ně hosté a personál nevraživě dívají. Řekla jsem jí, at netahá své děti do hospod a jde s nimi na hřiště, do bazénu, do kina. At s nimi doma stříhá, lepí, maluje. At jim čte.... ale at nečeká, že někdo na její nevychované skřítky je zvědav v kavárně, kam si jde pokecat, ale neslyší u toho ani slovo a ještě trne hrůzou, co její nehlídané dítě kde shodí a rozleje. :-P

9 0
možnosti

Ne nadarmo jsme národ pejskařů. K noze sednout, nesmíš! :-(

1 0
možnosti

Tak pejsci se od některých dětí alespoň umí chovat (a možná mají i vyšší inteligenci).

8 0
možnosti

J11a16n 71S42a64l62o70m72o66n

25. 1. 2017 13:38

Dokonale trefeno a tu hlášku s rozumem na zadku si budu pamatovat R^;-D

5 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
7 0
možnosti

Vyrůstá nám tu generace umíněných spratků. Ničeho neschopných, když se po nich něco chce a všehoschopných, když něco chtějí.

9 0
možnosti

Nesoudil bych. Kdo má děti ví. A také člověk rychle zapomíná. Kdoví co dělala ta osmiletá dcerla, když jí bylo o 6 míň ? Maminka má téma, americká vs. česká výchova. Jsem příznivce volné výchovy, dětem pak nebude chybět sebevědomí. Musí se samozřejmě vytyčit mantinely a dát nějaká pravidla. Do 3 let věku dítě hledá hranice a experimentuje, ukazuje se charakter. Na nějaké soudy nestačí letmý zdramatizovaný pohled v bufetu, na blog ale asi jo:-(

1 11
možnosti

J77a20n 88S37a15l64o57m39o46n

25. 1. 2017 13:39

Co by, to samý, ale dostala za to na zadek většinou rychleji, než stihla způsobit větší škodu. Ono později stačí jen seknout slovně a člověk už si ani nemusí otloukat ruce.

7 0
možnosti

Žádná výchova není bez trestu. To že dítěti vysvětlím nestačí. Pokud neposlechne ani tak musím mu něčím pohrozit. Třeba místo někam nepůjdeme nebo nedostane nic lepšího dokud se nenaučí zacházet s tím co má atd.

To co je popsáno je podle mne hlavně problém ignorace těch maminek. Pokud chtějí dětem nechat takovou volnost musí se jim i náležitě věnovat.

Za mne je pro dítě daleko menším ponížením plácnout ho po zadku než mu něco odepírat nebo opakovaně vysvětlovat...

Ono takové plácnutí po zadku podle mne není ani fyzický trest, je to forma neverbální komunikace kdy dáte dítěti jasně najevo že dělá něco špatně a ono to pochopí během sekundy...

11 0
možnosti

"Za mne je pro dítě daleko menším ponížením plácnout ho po zadku než mu něco odepírat nebo opakovaně vysvětlovat..."

Není to zvláštní? Taky byste považoval třeba v práci za menší ponížení, kdybyste dostal od nadřízeného pohlavek místo opakovaného vysvětlování?

2 8
možnosti

hehehe americká výchova dětí je opravdu baprosto nejlepší a mohu porovnávat skoro denně, V předškolní třídě, umí děti nejen kompletně abecedu ale i hláskování, psát a číst, počítat sčítat i odčítat, také jakýsi krasopis, a po pololetí začínají s násobilkou.

Pamatujete si co jsme uměli my rok po té v první třídě? ;-D

Chován na škole je bezprostřední, a odpovídá výchově, že by si někdo i z těch vyšších ročníků někde na škole zapálil cigaretu, nebo se opil, to nepamatuji ale vím že jedna 13letá nabízela z pytlíčku marihuanu a nikdo si to svinstvo nekoupil. Taky kdo? Kluci od 15ti jdou po sportech a od 16ti po autech a dělají si na škole skoro zadarmo řidičáky. Starší holky mají poněkud jiné záliby a vidět jak slušně jezdí v autech teenageři, to by byl pro Čechy zážitek.

Kolik českých rodičů si najde denně na své školáky doma čas? Jak dalece je zajímají problémy a dětský svět? Umí poradit nebo jen odpálit? Dítě je zajímá jen o dnech vysvědčení? "Se špatnou známkou mi ani nechoď domů" !!!

Fyzický trest = pro dítě jen ponížení. Výchovný efekt je nula. Ještě horší výchova bývala v Německu.

Vaše TV a tisk by měli ukázat americké děti jež chodí do českých škol a zeptat se učitelek na jejich chování a školní život vůbec a ne aby autor článku hned odsuzoval volně vychovávané děti o kterých se domnívá že jsou rozmazlené.

To slovo je ovšem POJEM. Co pro vás je rozmazlené, to je něco jiného pro Američany. Z těch amerických něco bude a z těch českých porovnejte na serveru Zpovednice.cz a můžem se bavit o psychice české mládeže.

1 19
možnosti

Moje obliba na diskuzích je někde v oblasti blázen a odsuzovat vždy a všude.

0 3
možnosti
Foto

Dítě je obrazem svých rodičů, jaká matka = taková Katka, jaký otec = takový syn..něco na tom bude. Tyhle neschopne afektované matky jsou pohromou pro dítě, slušné chování, respekt, úcta ke starším, ohleduplnost.. nic z toho bohužel takové dítě pak v sobě nemá. Když pak takové spratka a sobečka potká v životě něco a nebo někdo, kdo řekne NE, tak se z toho zhroutí. Rodič se má o dítě starat a vychovávat, správně směřovat a pak je takové dítě hodné a vyrovnané, umí se chovat a může jít s rodiči kamkoliv. Pokud nepomůže vysvětlení a napomenutí, dostane přes zadek, vůbec mu to neuškodí, naopak bo příště už si to rozmyslí..

13 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS