Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Clovek musi od zacatku lidem ukazat, co si muzou dovolit a co jeste ne. Nad zadnym chovanim nemavat rukou a rikat si, ze je to jedno. A je dulezite to tak delat hned kdyz clovek nastoupi. Kdyz je clovek ve firme novy, vsichni se k nemu budou chovat hezky a je to prvni a posledni prilezitost, jak si ziskat respekt. A kdyz i presto atmosfera casem zhoustne, odejit jinam. Zadny dobry zakon na mobbing existovat nikdy nebude.

1 0
možnosti
Foto

Na nic neexistuje dobrý zákon, pokud je ho zlovůle porušovat. Děkuji za Vaše pěkná slova Kamilo. ;-)

0 0
možnosti
Foto

Inu Evo, šéfem mobbingu může být kdokoli. Stačí donášet šéfovi a to nejen švestičky. Či si podobně získávat kolegyně. Katka je vlídný a empatický člověk. Težko říci, nesla jsem s ní její úděl dost dlouho.Nedivímm se jí za její subjektivitu, možná i hodnocení od srdce. To čím si prošla, v každém z nás zanechá stopu.Podle mně když bude zapovězen pro výstrahu jeden šikanista, ostatní si dají pohov. Ale jak je zřejmé ze závěru mého blogu, hlavní je zdraví. A na každém z nás je, jak se rozhodne.

0 0
možnosti
Foto

Když člověk "nezapadne" (a je jedno proč) je lepší prostě odejít a najít si jinou smečku. Na to žádné zákony nepomůžou. Lidi zůstanou lidmi a co jednomu sedí, druhému nemusí.

3 0
možnosti
Foto

Souhlasim, pokud vymysli nejaky zakon, bude tezko aplikovatelny a bude se dat snadno zneuzit. Je to v psychice - jak clovek umi byt asertivni, jak si ziskat respekt.

1 0
možnosti

"Její protivnice byla metráková, věčně nespokojená a plná mindráků."

Tohle trošku sráží autenticitu výpovědi, protože Katka útočí na té nejnižší úrovni.

a) od kdy je šéfkou mobu někdo tlustý a zamindrákovaný? Takoví jsou spíš obětí

b) Katka hodnotí kolegyně moc subjektivně a útočně.

c) proč stála právě Katka proti celé kanceláří? Mohlo to být tím, že vyfoukla někomu místo a závist udělala svoje. Možná jí povaha nedovolovala si kolegyně získat.

Každopádně nechci zlehčovat mobbing. Když se provozuje šikana na škole, proč by v ní nemohli pokračovat v zaměstnání? Je to ubohé, ale šéf bude stejně bezradný jako ředitel školy. Akorát nevím, co by pomohlo víc než změna prostředí. Firma tu není od řešení vztahu, ale od produkování hodnot. I kdyby šikanovaný prosadil svou, stejně se tam dobře mezi grázly cítit nebude.

3 0
možnosti
  • Počet článků 79
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4311x
Moderátorka, redaktorka a dabérka na volné noze. Taky máma čtyř nádherných dcer a šťastná milující a milovaná žena svého muže. Mám ráda lidi. Je úplně jedno jaké národnosti. Povinná výbava pro všechny: mozek a srdce. Od roku 1996 jsem aktivně působila v

TV Dakr Most, Rádio Kiss 98 Praha, ČRo Region, Oldies Rádio Praha a ČRo Regina Praha.

Dobrý anděl  https://www.dobryandel.cz/profil-dobreho-andela/?da=Qmi0b

audio kniha Ann Petersové Cheri - zázrak z ulice, Gutta z Bubnu

e-book Přiměřeně laskavé příběhy, Deset tváří ženy Sherry Rose, Moje puberta na draka, Pohádky z naší zahrádky

Knihy: Moje dětství na draka, Moje puberta na draka, Deset tváří ženy Sherry Rose, Pohádky z naší zahrádky, Přiměřeně laskavé příběhy

Můj web: http://www.sarka-rosova-vanova.cz

 

Seznam rubrik