Máme doma delikventku

16. 09. 2017 20:52:49
Totiž, abyste rozuměli, naší Klárce občas říkáme Karle. Zvykla si na to a dokonce to vyžaduje i od svých spolužáků. Brzy jí bude devět. Zvláštní znamení: miluje zvířátka. Je pro ně schopná podniknout cokoli.

Tak tedy, naše Karel včera po příchodu ze školy už ve dveřích hlásila: "Mami, nouzový stav u sousedů na zahradě chodí nějaký ptáček a nemůže létat."
Praštila s aktovkou a dožadovala se, abych se zúčastnila odchytu.

"Tak to v žádném případě, bydlí tam ta učitelka, satorie jedna, co mi urazila zrcátko z auta a ještě mě seřvala," konstatovala jsem mrazivě. Nemusíme si přece pořád hrát na Červený kříž a podobně. Už mám plné zuby svého spasitelského syndromu.

"Jestli chceš, zachraňuj si ho sama," řekla jsem s vědomím, že ji zastaví plot. Podcenila jsem ji.
Za půl hodiny Karel přišla s nějakým kondorem připlácnutým na hrudi. Třeštil na mě oči a já na něj taky. Karel zářila jak stowattová tepelná baňka (žárovky nám EU zatrhla). Ten tvor měl od pronásledování v packách děsnou spoustu hlíny. Pochopila jsem to okamžitě, když se jí vyškubl z rukou a přistál na světlé sedací soupravě. Nafackoval nám oběma zvídavé „kušny“ křídly a přála bych vám vidět Karlovu bílou bundu „chlupatku“.

To se vypere, že jo, mami, " pronesla rozpačitě. Přelezla prý plot a tak dlouho lezla po kolenou (nové džegíny) pod keříky, až toho ptáka chňapla. Kdybys byla v Americe, zlá úča by tě odpráskla," říkám zcela vážně. „Ty jsi vnikla na cizí pozemek, víš to?" pokračuji neochvějně. Ale nedala se. Nikdo ji prý neviděl a zachránila přece ptáčka.
Ten tvor sedí v kleci našich morčat a je děsně nakvašený, stěhuje misky, láduje se pšenicí a dělá strašný rachot. Ale létat nehodlá. Tipuji ho na Ptáka Rosomáka, který se u nás rozhodl přezimovat. Nezbývá, než jen doufat, že od sousedů nepřijde trestní oznámení. A taky koupit pytel pšenice. Ach jo. Tohle jsme doma ještě neměli.

Záznam z dnešního pokusného letu kondora Josefa, kterého Karel pohotově pojmenovala: Sílu v křídlech má obrovskou. Zase mi neomaleně natloukl přes tlamku. Po vyhození do vzduchu, ovšem dopadá přímočaře na zobák. Z toho soudíme a do letového deníku zaznamenáváme, že má přetížený předek a nevíme jak ho odlehčit. Po půlhodinovém běhání po zahradě s opeřencem na ruce, jsem v zoufalství začala hlasitě vrkat ve snaze přivolat jeho matku. Zřejmě je nedoslýchavá, nebo to také vzdala.

Poslední pokus dopadl nečekaně. Lopingem nabral kurz pod thúje smaragd u plotu a při pokusu o jeho polapení na Karla odhodlaně nafukoval vole.
Karel se za ním přesto nebojácně pustila. Z druhé strany se pro něj vydala naše kočička Neli, která ve vteřině dostala stejný nápad a k smrti ráda si hraje. Ovšem k jisté smrti Josefově. V napínavém souboji, který jsem bezmocně a s napětím, sledovala z dělící čáry, vyhrála nakonec Karel. Ovšem, za cenu dalších kalhot zelených na kolenou a plných vlasů chvojí. Ale nevadí, je to hodná holka a má zlaté srdíčko.

Nakonec nezbylo nic jiného, než zavolat záchranáře. Už u nás byli pro netopýra a hrdličku zahradní. K té jsem jim tehdy přidala i pět kilo prosa. Oba tvorové byli polámaní od drátů elektrického vedení.
Milí záchranáři jsou tu už jak doma, nepotřebují ani navigaci.
Dnes dorazil záchranář Táborský z Kladna. V klobouku á la Indiana Jones, vystoupil z auta, zkušeně holoubě posoudil a konstatoval, že nemá ještě dorostlé letky na ocasu. Bez kormidla se prostě létat nedá. V kufru auta měl v přepravkách ještě zachráněné ježky a nějaké dravce.

Pokud i vy najdete zvíře v nouzi, zavolejte. Rádi a ochotně přijedou. Tady je na ně kontakt: http://www.zvirevnouzi.cz/zachranne-stanice/

Autor: Šárka Rosová Váňová | sobota 16.9.2017 20:52 | karma článku: 26.53 | přečteno: 1202x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Praha a střední Čechy

Michal Merhaut

Když do Kolína přijely tanky…

Zatímco severomořským pobřežím se linuly tóny Kmochových skladeb v podání dechové hudby Veřejného požárního útvaru v Kolíně, do překročení československých hranic prvními jednotkami okupačních vojsk zbývalo jen pár hodin.

23.8.2022 v 9:05 | Karma článku: 14.11 | Přečteno: 182 | Diskuse

Alena Kravarčíková

Anime, Cosplay, Fursuit, zábava puberťáků?

Možná, že už víte, co se u nás doma děje a jak začal příběh mého života s transgender puberťákem.....

22.8.2022 v 10:27 | Karma článku: 13.58 | Přečteno: 622 | Diskuse

Michal Merhaut

Kolínské jaro 1968

Generační obměna členů KSČ a hospodářské zaostávání Československa za západními zeměmi vedlo v 60. letech k nutnosti reforem a k pozvolnému uvolňování tuhého totalitního režimu.

22.8.2022 v 9:51 | Karma článku: 8.48 | Přečteno: 158 | Diskuse

Michal Merhaut

Reflexe roku 1968 v obecních kronikách

Obecní kroniky zaznamenávají události lokálního významu, ať už je to budování vodovodu, úspěchy místního fotbalového mužstva apod.

21.8.2022 v 10:34 | Karma článku: 12.54 | Přečteno: 250 | Diskuse

Alena Kravarčíková

Vyznání MARKOVI

Moc ráda se zamilovávám. Opakovaně, vášnivě, bezhlavě a neustále se zamilovávám do věcí, barev, lidí, dobrého jídla, vína, měst a zemí, bot, neobvyklých hodinek, knih (ne nutně v tomto pořadí) a do stovek dalších oblastí.

11.8.2022 v 15:24 | Karma článku: 11.21 | Přečteno: 433 | Diskuse
Počet článků 79 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 4306

Moderátorka, redaktorka a dabérka na volné noze. Taky máma čtyř nádherných dcer a šťastná milující a milovaná žena svého muže. Mám ráda lidi. Je úplně jedno jaké národnosti. Povinná výbava pro všechny: mozek a srdce. Od roku 1996 jsem aktivně působila v

TV Dakr Most, Rádio Kiss 98 Praha, ČRo Region, Oldies Rádio Praha a ČRo Regina Praha.

Dobrý anděl  https://www.dobryandel.cz/profil-dobreho-andela/?da=Qmi0b

audio kniha Ann Petersové Cheri - zázrak z ulice, Gutta z Bubnu

e-book Přiměřeně laskavé příběhy, Deset tváří ženy Sherry Rose, Moje puberta na draka, Pohádky z naší zahrádky

Knihy: Moje dětství na draka, Moje puberta na draka, Deset tváří ženy Sherry Rose, Pohádky z naší zahrádky, Přiměřeně laskavé příběhy

Můj web: http://www.sarka-rosova-vanova.cz

 

Nutný výchovný pohlavek, souhlasí Bouček i Havlová s přerušením projevu na Lvu

Moderátor Libor Bouček ostře zareagoval na kauzu ohledně délky proslovu režisérky Darji Kaščejevové na předávání cen...

Švábi, vši a nevychované děti. Výměna manželek skončila už po pěti dnech

Nová Výměna manželek trvala jen pět dní, přesto přinesla spoustu vyhrocených situací. Martina ze Znojma se pokoušela...

Vyzkoušeli jsme podvod z Aliexpressu. Může vás přijít draho, i po letech

Nakoupili jsme na Aliexpressu a pěkně se spálili. Jednu USB paměť, dvě externí SSD a jeden externí HDD. Ve třech...

Chtěli, abych se vyspala s Baldwinem kvůli jeho výkonu, říká Sharon Stone

Herečka Sharon Stone (66) jmenovala producenta, který jí řekl, aby se vyspala s hercem Williamem Baldwinem (61). Měla...

Byla to láska na první pohled, říká hvězda Gilmorek o manželství s modelkou

Milo Ventimiglia (46), představitel Jesse ze seriálu Gilmorova děvčata nebo Jacka Pearsona ze seriálu Tohle jsme my, je...