Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Proč muži nesnášejí dámské kabelky

Pokusím se poněkud ospravedlnit existenci něčeho tak obskurního, čím je pro muže dámská kabelka. Relativně normální, prostě standardní muž běžného typu totiž tento módní doplněk z duše nesnáší. A my ženy občas ještě více.

Zkuste tu svoji báječně červenou, která vám senzačně ladí s lodičkami a lakem na nehty, dát svému drahému, aby ji chvilku podržel. Muž většinou nesnese pocit, že vám ji musí držet, natožpak nést či hlídat, když potřebujete prázdné ruce. V tu chvíli se kroutí jak zahradní hadice a tvrdí, že nechce vypadat jak gay.

Je to blbost. Na mou duši jsem nikdy neviděla gaye capkat po ulici s kabelkou. A že jich jako kamarádů a kolegů mám! A pokud by se to odvážili udělat, riskují, že zcela nevyhnutelně dostanou kdesi v přítmí po kušně. Maximálně se tak producírují na travesti show obohaceni nezbytnou garderobou a rtěnkou, převtěleni do zpěvačky nebo herečky. Ovšem dá se to pochopit. Na druhou stranu je legrační, když muž poskakuje kolem své paničky s kabelkou poctivě a pravidelně a chápe tu aktivitu jako aport. Nic se nemá přehánět, to všichni víme.

Tuhle jsem si pořídila černou neutrální kabelku, pěkně prostornou a měkoučkou. To bylo radosti! A pak nastal zásadní problém. Je v ní dost místa, a právě to je zdroj chaosu, který v ní vládne.

Nejhorší požadavek, kterým většinou naštvu svého muže, je věta: "Nemůžu najít svůj mobil, mrkni se prosím tě, jestli není v kabelce." Po pár neúspěšných pokusech tohle štrachání odmítá. Tváří se zhnuseně, jakoby se bál, že v tašce narazí na uhnilou mršinu domácího zvířátka. A tak štrachám sama. Jako bába v koksu. Nazval moji kabelku černou dírou, ohrnul nos a prý ze sebe odmítá dělat pitomce.

Přišla jsem domů, zuřivě prohrabala kabelku v marné snaze najít po sto padesáté své kouzelné sluchátko. Na prozvánění mobil nereagoval, byl vybitý.

A tak jsem znechuceně vynadala celému světu a obvinila všechny za mnou stojící ve frontě na poště, že si můj telefon někdo z nich přivlastnil, když jsem si ho při placení nenažrané složenky položila na okénko a odešla.

Kabelku jsem důkladně prošťárala a opravdu tam nebyl! Rodina vytvořila na můj pokyn rojnici a všichni jsme prohledali celý dům, jako by šlo o nezvěstného nebožáka. Frustrovaná marným hledáním, zavolala jsem operátorovi a štkavě jsem požádala s příslušnou kritikou lidské zlodějny o zablokování sim karty. Už jsem se tesklivě loučila se svým mastným sklem telefonu, napsala několik desítek smutných mailů svým kamarádkám, že s nimi ztrácím kontakt na dobu, než vysypu prasátko a finančně vykrvácím kvůli koupi nového mobilu. Fuj, lidi jsou hnusní, co si nepřivážeš, to nemáš. Hořekovala jsem a špatně se mi spalo.

Druhý den to muž psychicky nezvládl a obsah mé kabelky vysypal na křeslo.

Není nad praktického chlapa v domácnosti. Hřebík nepřitluče, ale tohle by mu šlo. Naštvala jsem se v první chvíli a plivala síru a oheň. Ale té radosti potom! Telefon se překvapivě vynořil totálně vybitý z bezedného pytle na užovky, jak hanlivě od té doby říkám své kabelce. Operátorka se od srdce zasmála a jako žena mě pochopila. Dělá prý to samé. Naštěstí šlo ještě moji sim kartu zachránit.

Další zoufalou anabází je najít klíče. Chce se vám zrovna děsně čurat, plné ruce tašek s nákupy, povykující prcek vám halasí za zády. Odhodíte vše na zem, část nákupu se rozsype po chodníku. A vy zuřivě hrabete a hrabete jak hraboš polní, močový měchýř sevřený málem mezi koleny. Proč jsou ty zatracené klíče v úplně jiné kapsičce, než jsem si je ráno dávala? Aha! Praskl šev v podšívce kabelky. Minulý týden jsem ho přeci šila!

A tehdy jsem si díky tomu zašila v kabelce za podšívkou rtěnku a tužku na oči a musela jsem ho zase párat. Safra. Začínám se přiklánět k chlapské averzi vůči  tomuto ženskému fundamentu.

Ale vy v té kabelce prostě musíte mít hygienické potřeby pro sebe, taky pro to malé věčně špinavé čuně. Taky doklady, peněženku, kosmetiku, kdyby se vám náhodou umázl kousek obličeje a záplavu dalších děsně důležitých nezbytností včetně drobné hračky pro případ zabavení dítěte. A tak si koupíte pořadač do kabelky. Jediné co tím docílíte, je to, že máte kabelku v kabelce. Něco jako: na stolečku mistička, v té mističce vodička, ve vodičce rybička...

Ale je fakt, že jejím obsahem občas nějakého muže ohromím. Onehdy jeden prodavač sháněl kombinačky. Potřeboval zmáčknout nějaký kroužek.  Zalapal po dechu, když jsem je, stojíc u pultu, vyndala z kabelky. Vděčně po nich sáhl a optal se: "To vy takhle běžně...?" Přitakala jsem a jako důkaz jsem hrdě vytasila také svůj krvelačný zabiják. Super multifunkční nožík se střenkou dlouhou závratných pět centimetrů. To, že ho v kabelce nosím hlavně kvůli svým houbařským úletům, jsem mu vysvětlila poměrně snadno. Když mě to chytne, vběhnu po cestě z jednání v kostýmku do lesa a už to lítá. Navíc mini kombinačky se skvěle hodí i kolem auta. Nebo zatáhnout porouchaný zip.

A taky třeba na obranu. Směje se: "No jistě, můžete jimi násilníka třeba štípnout do nosu." Rýpnout si musel, ale byl rád, že jsem mu je půjčila.

Chlapi, kdybyste věděli, jak hodně vám závidím brašnu nebo kufřík na nářadí!

No jo, ale noste to k lodičkám...

 

Autor: Šárka Rosová Váňová | neděle 22.5.2016 10:17 | karma článku: 32,42 | přečteno: 3559x
  • Další články autora

Šárka Rosová Váňová

Že by malá jiskřička naděje?

Že by nás covid opravdu už něco málo naučil? Ne, nejsou všichni darebáci, nejsou všichni zlí. Ale člověku je nějak lépe, když to přímo pocítí.

6.3.2021 v 23:33 | Karma: 15,11 | Přečteno: 403x | Diskuse| Společnost

Šárka Rosová Váňová

Jak mě stát nechal na holičkách. Vás taky?

Ne, nejsem nemocná, tak si nehodlám ani náhodou stěžovat. Všichni jsme současnou situací zaskočeni jako býval náš drahý Karel Gott Českými slavíky. Pro mnohé jsou umělci darmošlapové a tvorové budižkničemu. Nevadí.Chtějí taky žít.

13.1.2021 v 8:09 | Karma: 37,18 | Přečteno: 6629x | Diskuse| Společnost

Šárka Rosová Váňová

Jak uklidit sám v sobě

O duševní hygieně se toho napsalo už určitě hodně. Jak to vidím já? Potřebujete se zbavit pocitu hořkosti z bývalého partnera? Míváte i přesto, že vám ublížil nutkavé pocity, že byste rádi, aby se k vám vrátil?

14.10.2020 v 19:19 | Karma: 12,09 | Přečteno: 386x | Diskuse| Společnost

Šárka Rosová Váňová

Jak úspěšně honit popeláře

Mám recept, jak se dokonale znemožnit a přivést manžela a všechny kamarády k slzám smíchu. A jako bonus získat novou přezdívku. Necháte se inspirovat?

31.7.2020 v 18:32 | Karma: 25,18 | Přečteno: 956x | Diskuse| Letní povídka

Šárka Rosová Váňová

Král Virusvět odejde sám, až dostaneme rozum...

Hledá se. Všichni se po něm ptají. Odkud se vzal, nikdo ho přece nezval? Všichni se pídí, odkud se vzal ten obávaný král Virusvět? Někteří tvrdí, že je to chemická či biologická zbraň. Pozvali ho sami tajemní netopýři...Ilumináti.

20.3.2020 v 16:11 | Karma: 13,75 | Přečteno: 509x | Diskuse| Praha a střední Čechy
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Ženu soudí za sex se psem i zneužívání syna a vnuka. Byla to terapie, hájí se

15. dubna 2024  12:28,  aktualizováno  13:33

U Krajského soudu v Ústí nad Labem začalo projednávání případu dlouhodobého sexuálního zneužívání,...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Za napadení na koupališti v Dubí dostali tři muži až čtyřleté vězení

23. dubna 2024  10:45,  aktualizováno  11:22

Okresní soud v Teplicích poslal do vězení tři ze šesti obžalovaných v případu napadení mladíka na...

Koudelka by mohl povýšit na generálmajora, generálem se může stát i šéf GIBS

23. dubna 2024  11:20

Ředitel Bezpečnostní informační služby (BIS) Michal Koudelka by mohl po roce povýšit z hodnosti...

Kolegu lídra kandidátky AfD zadrželi, dával Číně informace z europarlamentu

23. dubna 2024  8:38,  aktualizováno  11:07

Německá policie zadržela v noci v Drážďanech spolupracovníka Maximiliana Kraha, lídra kandidátky...

Kadyrov má nekrózu slinivky, Kreml hledá nástupce, tvrdí investigativci

23. dubna 2024  11:03

Spekulace o zdravotním stavu Ramzana Kadyrova opět přiživil ruský exilový portál Novaja Gazeta...

  • Počet článků 79
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4311x
Moderátorka, redaktorka a dabérka na volné noze. Taky máma čtyř nádherných dcer a šťastná milující a milovaná žena svého muže. Mám ráda lidi. Je úplně jedno jaké národnosti. Povinná výbava pro všechny: mozek a srdce. Od roku 1996 jsem aktivně působila v

TV Dakr Most, Rádio Kiss 98 Praha, ČRo Region, Oldies Rádio Praha a ČRo Regina Praha.

Dobrý anděl  https://www.dobryandel.cz/profil-dobreho-andela/?da=Qmi0b

audio kniha Ann Petersové Cheri - zázrak z ulice, Gutta z Bubnu

e-book Přiměřeně laskavé příběhy, Deset tváří ženy Sherry Rose, Moje puberta na draka, Pohádky z naší zahrádky

Knihy: Moje dětství na draka, Moje puberta na draka, Deset tváří ženy Sherry Rose, Pohádky z naší zahrádky, Přiměřeně laskavé příběhy

Můj web: http://www.sarka-rosova-vanova.cz

 

Seznam rubrik